Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

En støjskærm dæmper støj
​fra trafik, bane og meget mere

​Trafikstøj er den væsentligste kilde til den støjbelastning, vi har i Danmark.

Omkring hver tredje bolig er belastet af støj over grænseværdien. Der er fastsat regler for støjgrænseværdier ved nyt byggeri og ved nye veje, der anlægges ved eksisterende boliger. Ved eksisterende boliger og eksisterende veje er der derimod ingen bestemmelser, og det er her, hovedparten af de støjbelastede boliger findes. DAV NORDIC forhandler og monterer støjskærmsløsninger til alle formål – uanset om det er trafikstøj eller anden form for støj, du ønsker at bekæmpe. I mere end 90 år har vi arbejdet med løsninger til anlægsbranchen og infrastrukturen.​

Hvad er en støjskærm
​og hvad tilbyder DAV NORDIC?

En støjskærm er en generel betegnelse for en støjdæmpende løsning ved støjkilde som veje, jernbaner, fly og industri. Den kan både have form af en klassisk skærm bestående af søjler, med absorberende eller reflekterende aluminium kassetter, være transparent, eventuelt i farver, eller den kan være beklædt med trælameller eller beplantning. Langt hen ad vejen, er det kun fantasien der sætter grænser. 

Læs mere om vores arbejdsproces længere nede på siden.

Det er sjældent at finde to projekter, hvor krav til design, egenskaber og størrelse er ens. DAV NORDICs brede produktpalette sikrer, at alle ønsker og krav til støjskærmsløsninger kan honoreres. Det gælder både til veje, industri, lufthavne og jernbaner.​

Find alle vores løsninger herunder:

​Hvordan opbygges en støjskærm?

Støjskærme er ofte specialfremstillede, og derfor kan det være svært at sige noget generelt om deres opbygning. Både fundamentet og selve skærmen er fremstillet til det specifikke projekt. Løsningen består dog altid af et fundament og en skærm og en monterings-/funderingsløsning. Skærmen kan bestå af forskellige materialer fx aluminium, stål, dug, strækmetal, træ eller lignende. Hvis det er en absorberende støjskærm vil det yderste materiale tillade støjen at passere igennem og ind i en kerne af isolering, som absorberer støjen. Hvis det er en reflekterende skærm, vil det yderste materiale være glat eller på anden måde reflektere støjen tilbage imod støjkilden.

I nogle områder er der ikke mulighed for, eller ønske om, en massiv støjskærm. Her kan vi anbefale at lave støjskærmene i et transparent materiale. Dette giver nogle andre muligheder, som er særligt anvendelige i for eksempel boligområder eller bymiljøer. Transparente støjskærme vil reflektere lyden tilbage til støjkilden.

Har man kigget ud ad vinduet fra et tog i Danmark, har man muligvis lagt mærke til, at støjskærmene krummer i toppen ind mod banen. Det er en klassisk baneskærm som opstilles mange steder og krumningen spiller en helt særlig rolle. Den reflekterer nemlig støjen tilbage mod sporet, hvor den absorberes i skærverne, der omgiver skinnerne.

Mange kender også jordvolde som en løsning på støjgener. DAV NORDICs støjskærme er imidlertid mindre pladskrævende og absorberer mere støj. Hvis man ønsker en beplantet støjskærm, der pynter i området, giver liv og er godt for miljøet, er både Green Wall og en jordfyldt støjskærm en god løsning.

Støjskærme kommer i mange afskygninger. Det er også en mulighed at kombinere autoværn og støjskærm, hvis der kun er lidt plads og behov for begge dele. Her tilbyder vi et særligt autoværnssystemer, som virker støjdæmpende.

Det særlige ved støjskærme er, at monteringen/funderingen nærmest altid er specialudviklet til det specifikke projekt. Fastgørelsesmetoden afhænger af, hvad skærmen skal monteres på. Det kan bl.a. være fundamenter ved terræntilslutning, beslag til stålkonstruktioner og konsoller til betonkonstruktioner.

Vi klarer håndteringen – I får en færdig løsning.

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".