Lyddæmpning til Forsvaret

Sjælsø Skydebane er blevet lyddæmpet med 41.000 lydbafler leveret til Forsvaret over 4 måneder i 2018. Resultatet er en kæmpe succes. Lyden er dæmpet betydeligt, og de første lydmålinger kunne slet ikke registrere lyd på 200 meters afstand, som er afstandskravet. DAV NORDIC var med i projektudviklingsfasen og stod efterfølgende for projektledelsen og installationen af lydbaflerne.

  • Ydelse: 41.000 lydbafler
  • Bygherre: Forsvaret
  • Entreprenør: DAV NORDIC A/S
  • Underentreprenør:
  • Rådgiver: EKJ Rådgivende Ingeniører A/S og ALU Plus
Projektleder

Johny Poulsen

Projektchef
+45 28 87 04 60

​Sjælsø Skydebane er blevet lyddæmpet med 41.000 lydbafler leveret til Forsvaret over 4 måneder i 2018. Resultatet er en kæmpe succes. Lyden er dæmpet betydeligt, og de første lydmålinger kunne slet ikke registrere lyd på 200 meters afstand, som er afstandskravet. DAV NORDIC var med i projektudviklingsfasen og stod efterfølgende for projektledelsen og installationen af lydbaflerne.

Den mest lydløse skydebane

Oberst Mads Rahbek fra Livgarden sagde ved genåbningen af banen den 9. august 2018:

”Jeg kan godt forstå, at folk reagerede på støjen fra skydebanerne for 10 år siden, men nu står vi med den mest lydløse skydebane, der findes. Jeg er glad.”

Banen var lukket i en periode pga. ombygningen. Det betød, at professionelle soldater under Forsvaret m.fl. er blevet kørt til skydetræning andre steder i Danmark. Det blev heldigvis overstået på mindre end 4 måneder og Allerød Kommune er med ombygningen glad for at kommunens 2. største arbejdsplads er sikret.

16.000 m2 skydebane​

Banen består reelt af tre baner, der i alt er på ca. 16.000 m2. DAV NORDIC  var med fra starten og bidrog til udviklingen af projektet sammen med Forsvaret, EKJ Rådgivende Ingeniører A/S og ALU Plus. Samarbejdet var rigtig fint, og den valgte løsning var et 460 m langt ståltag, som 41.000 lydbafler er hængt op i med en lyddæmpning på 13,7 db.

Galleri fra projektet

Relaterede cases