Sikkerhed på Storebæltsbroen

Som led i en omfattende opgradering af trafiksikkerheden på Storebæltsbroen har DAV NORDIC monteret en æstetisk flot vindafskærmning. Afskærmningen skal sikre at vindfølsomme køretøjer ikke forulykker eller forårsager uheld under kraftig blæst.

  • Ydelse: Vindafskærmning ved pyloner
  • Bygherre: Sund og Bælt
  • Entreprenør: DAV NORDIC A/S
  • Underentreprenør:
  • Rådgiver: Dissing+Weitling
Projektleder

Jan K. Nielsen

Projektleder
+45 41 49 42 49

Æstetisk flot vindafskærming

Vindafskærmningen består af lodrette aluminiums-lameller med luft imellem. Lamellerne strækker sig ud på ca. 20 meter på hver side af pylonerne og op i en højde på 3,5 meter over kørebanen. DAV NORDIC har udover montagen lavet ophængningssystemet, som lamellerne hænger i og samlet hele systemet på land, hvorefter det er kørt ud på broen og monteret. Montagen er foregået i februar og marts måned 2023.

Det har været en meget speciel og mega spændende opgave at løse. Storebæltsbroen er jo et særligt sted i Danmark, og projektet med vindafskærmningen er noget, alle vil kunne se, når de kommer kørende på Storebæltsbroen. Vi er glade for at kunne levere til projektet.

Ulrik Marcussen, adm. direktør fra DAV NORDIC A/S

Laveste vedligehold og længste holdbarhed

Ved udformningen af vindafskærmningen er der taget stor hensyn til broens æstetik. Udover Dissing + Weitling og DAV NORDIC har Force Tecknology testet tre typer lameller i henholdsvis plast og aluminium før det endelig valg. Resultatet af vindtunnelforsøgene viste, at alle tre typer lameller var stabile under vindpåvirkninger. Den valgte løsning var den med laveste vedligehold og længste holdbarhed.

Galleri fra projektet

Relaterede cases