Unik støjskærm på Fredericia Havn

DAV NORDIC leverede en unik støjskærm med flere funktioner til Fredericia Havn. Med fundamenter placeret 20 meter under terræn og en højde på 10 meter over terræn, skyder støjskærmen på Fredericia Havn op, som i 2023 var vinder af titlen som “Danmarks højeste”.

  • Ydelse: 335 lang støjsksærm, 10 meter høj og op til 20 meter under terræn
  • Bygherre: ADP (Associated Danish Ports A/S)
  • Entreprenør: DAV NORDIC A/S
  • Underentreprenør:
  • Rådgiver: Sweco Architects
Projektleder

Johny Poulsen

Projektchef
+45 28 87 04 60

DAV NORDIC leverede en unik støjskærm med flere funktioner til Fredericia Havn. Med fundamenter placeret op til 20 meter under terræn og en højde på 10 meter over terræn, skød støjskærmen på Fredericia Havn op, som i 2023 var vinder af titlen som “Danmarks højeste”.

DAV NORDIC har for ADP – Associated Danish Ports A/S opsat en støjskærm på Fredericia Havn. Som hovedentreprenør på projektet har DAV NORDIC stået for produktion, levering og montering af støjskærmen.

DAV NORDIC startede i februar 2021 arbejdet på Fredericia Havn. Projektets formål har ikke blot været at dæmpe støjen fra havneområdet, men også at bygge en støjskærm med et unikt udseende og forskellige materialer, som matcher områdets udtryk. Bygherren ønskede en støjskærm, som fungerer effektivt mod støj og samtidig havde ligheder og udtryk med sig fra havneområdet.

Støjdæmpning og æstetisk udseende i et

Detailprojektet blev udarbejdet og udbudt i hovedentreprise af Sweco Architects, som var rådgiver på opgaven. Det visuelle udtryk af støjskærmen stod Årstidernes Arkitekt for. Med udgangspunkt i dette byggede DAV NORDIC en støjskærm med transparente felter, trælameller og lakerede kassetter, som tilsammen danner et billede af stablede container.

Med fundamenter støbt op til 20 meter ned i jorden og en højde på 10 meter står støjskærmen solidt og sikkert langs Holstensvej og Strandvejen i Fredericia. Støjskærmen har til opgave at dæmpe støjen af alt det arbejde, der foregår på havnen for de omkringliggende beboere. Beboerne i området kan stadig følge med i de spændende havneaktiviteter, dette takket være de transparente felter.

Tidlig aflevering trods udfordringer

Uforudsigelige jordbundsforhold og et nær-kyst-klima stiller høje krav til montagen og materialerne, der bygges med. Da området, hvor skærmen er bygget, har en gammel havbund blev montagen udfordret af jordbundsforholdene:

Det er sjældent, det går som præsten prædiker. Når først man er i gang dukker ting op og her var det jordbundsforholdet. Udfordringen blev dog løst på en hurtig og konstruktiv måde uden forsinkelser

Søren Møller Petersen, anlægschef, ADP

Stramme tidsplaner er ikke usete i bygge- og anlægsbranchen, men til tider bliver vi positiv overrasket. Det var planlagt at støjskærmen skulle stå klar til aflevering juni 2021, men den stod allerede klar i maj 2021. Det er dermed ikke helt ved siden af at understrege, at det betaler sig at være proaktiv og på forkant.

Samarbejdet med DAV NORDIC har været fagligt og professionelt. Som bygherre sætter vi pris på, at vores samarbejdspartner, i det her tilfælde DAV NORDIC, er på forkant og samtidigt detaljeorienteret. Det giver os tid til at løse udfordringerne med omhu. Når det også resulterer i en aflevering to uger før tid, har jeg bestemt ikke noget at klage over” afslutter Søren Møller Petersen.

Galleri fra projektet

Relaterede cases