Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Rækværker ​

​Hos DAV NORDIC leverer og monterer vi alt i rækværker til personsikring.

Rækværker dækker over alt fra håndlister, til simple rørrækværker og videre til robuste og massive personrækværker med balustrer som udfyldning.

​Foruden erfarne projektledere, der altid gør sit bedste for, at dit projekt bliver præcis som ønsket, så råder DAV NORDIC også over egen tegnestue, ingeniører og kvalitetsafdeling. Sagt med andre ord er vi i stand til at tage os professionelt af dit rækværksprojekt helt fra projekteringsstadiet og frem til montagen.

Vi tilbyder blandt andet:

Rørrækværk
Brorækværk og -autoværn
​​Specialrækværk

Rørrækværk​

​Rørrækværk består, som navnet antyder, af rør der enten er hule eller udfyldte. Det er et klassisk udseende rækværk som kan anvendes i mange situationer.

Alle vores rækværker er produceret i varmgalvaniseret stål, hvilket sikrer lang vedligeholdelsesfri levetid. Derudover er vores rørrækværker certificerede i henhold til EN 1090.

Anvendelse

Det anvendes typisk steder, hvor der er et ønske om afskærmning, men hvor der ikke stilles krav om påkørselstestet rækværk. Det kan for eksempel være ved broer over vandløb eller andre veje. Søger du noget der er påkørselstestet, så se vores banerækværk her.

​Standard rørrækværk

Vores standard rørrækværker monteres direkte ind i siden af autoværnet med gennemgående bolte/gevindstænger i autoværnsstolperne. Rørrækværker kan monteres lige nemt på både beton- og stålautoværn. Denne metode betyder også, at det er nemt at eftermontere rørrækværk på et eksisterende autoværn. 

Rækværket bliver blandt andet samlet med ”tube-clamps”, hvilket giver gode muligheder for fleksibilitet og ekspansion i tilfælde af sammenstød. Brugen af tube-clamps gør også rækværket let at monterer.

Standard rørrækværker leveres som to typer:

  • 20° fremadhældende - til autoværn monteres med afstandsholdere.
  • Lige - hvor autoværnet er monteret direkte ind i stolpen.

Ledte du efter banerækværk?

Banerækværk er rørrækværk der typisk anvendes på og ved skrænter langs banen. Banerækværk opsættes ofte ved broer eller overgange, hvor der er autoværn på broen over banen og for at forhindre adgang til banen opsættes der rækværk mellem vejen og banen.

Se eksempler her

Brorækværk og -autoværn

​Brorækværker fungerer både som rækværk og som autoværn. Brorækværker øger sikkerheden da det giver en højere sikkerhedsflade end autoværnet. Det er med til at sikre at køretøjer i tilfælde af kollision forbliver på vejen og ikke kører ud over broen.

Brorækværket monteres direkte på broen med sceptre, hvorpå der monteres bjælker, afstandsstykker og øverst en håndliste. Ofte monterer man en autoværns B-profil på bjælkerne, da autoværnet fortsætter på begge sider af broen. Det giver derfor mening, både i forhold til at minimere huller i sikkerheden og for at det ser ensartet ud.

Forskellig anvendelse

Det der gør brorækværket særligt stærkt, er at de konstrueres med afvisningsbjælker, hvilket blandt andet gør rækværket i stand til at fastholde køretøjer på vejen.

Det er muligt at levere brorækværk i flere forskellige styrkeklasser alt efter behov. Vi leverer brorækværker som er er påkørselstestede og certificerede i henhold til EN 1317-5. Alle brorækværker er testet til personbiler og forskellige former for tung trafik, blandt andet lastbiler og busser med forskellig vægt. 

Produktblade kan ses og downloades herunder for de forskellige styrkeklasser:

For at se en samlet produktvalgsguide kan du klikke her.

Forskellen på de to kategorier er tykkelsen på både bjælker og sceptre, hvor dem til personbiler er op til 6 mm og dem til tung trafik er op til 8 mm tykke.

Vil du læse om en sag, hvor der er blevet opsat både banerækværk og personrækværk kan du læse om en af vores opgaver med broautoværn her.​

Specialrækværk​

​I DAV NORDIC er vi eksperter i specialløsninger og -designs. Det gælder også indenfor rækværker, hvor vi tilpasser både rækværkets styrke, montering og udseende ud fra dine ønsker og behov

Syv broer med rækværk i fladjern og med special montage

Vi har blandt andet leveret rækværk til syv broer i det nye boligområde Sundmolen i Nordhavn, København. Her leverede vi et rækværk bestående af fladstål med tværgående balustre, da rækværket skulle passe ind i den omgivende kubistiske byggestil. Særligt for dette rækværk er dets montering. Normalt monteres rækværker med individuelle sceptre der kobles sammen med balustre, men her var hele rækværket ét stykke på bl.a. 7 meter. Rækværket blev monteret på en flodplade der var gennemgående i hele broen, og dermed rækværkets, længde.

Du kan læse mere om projektet her

​Stibro med lys i håndlisten

Vi har til Gullev ved Bjerringbro leveret et specialrækværk med indbygget lys i håndlisten, altså den øverste gennemgående plade. Broen blev opsat for at sikre nem overgang for gående og cyklister over en trafikeret vej. I dette tilfælde blev hele broen færdigmonteret en enkelt nat, hvor store dele af rækværket var monteret på fabrikken og de sidste elementer blev færdiggjort efter montagen af broen.

Vil du læse mere om denne sag, kan du klikke her.​

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".