Brorækværk og -autoværn​

​Brorækværker fungerer både som rækværk og som autoværn. Brorækværker øger sikkerheden da det giver en højere sikkerhedsflade end autoværnet. Det er med til at sikre at køretøjer i tilfælde af kollision forbliver på vejen og ikke kører ud over broen.

Brorækværket monteres direkte på broen med sceptre, hvorpå der monteres bjælker, afstandsstykker og øverst en håndliste. Ofte monterer man en autoværns B-profil på bjælkerne, da autoværnet fortsætter på begge sider af broen. Det giver derfor mening, både i forhold til at minimere huller i sikkerheden og for at det ser ensartet ud.

Forskellig anvendelse

Det der gør brorækværket særligt stærkt, er at de konstrueres med afvisningsbjælker, hvilket blandt andet gør rækværket i stand til at fastholde køretøjer på vejen.

Det er muligt at levere brorækværk i flere forskellige styrkeklasser alt efter behov. Vi leverer brorækværker som er er påkørselstestede og certificerede i henhold til EN 1317-5. Alle brorækværker er testet til personbiler og forskellige former for tung trafik, blandt andet lastbiler og busser med forskellig vægt.

Forskellen på de to kategorier er tykkelsen på både bjælker og sceptre, hvor dem til personbiler er op til 6 mm og dem til tung trafik er op til 8 mm tykke.

Vil du læse om en sag, hvor der er blevet opsat både banerækværk og personrækværk kan du læse om en af vores opgaver med broautoværn her.​

Rækværk cases

Vil du vide mere?

Vores engagerede og dygtige rådgivere sidder klar til at hjælpe dig med løsninger, der både tager højde for god økonomi, arbejdsmiljø og høj kvalitet.

Jesper B. Andersen

Projektleder
+45 29 61 36 49

Produktvalgsguide, Brorækværk og -autoværn​

Filtrér produktliste efter behov.