Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

DAV NORDIC skærmer boligområdet Nærheden fra jernbanestøj

I Hedehusene mellem Roskilde og Taastrup skyder en ny bydel op kaldt Nærheden. For sattelitbyen er hurtig adgang til centrum af København essentielt. Ingen ønsker tilgengæld den støj en banestrækning giver, så DAV NORDIC har støjdæmpet området ved at levere og montere over 600 meter støjskærm langs det allerede populære boligområde.​

Projektet er inddelt i etaper, hvoraf 2 ud af 3 etaper allerede står færdige. Bygherre har valgt en transparent skærm med beton skørte for alle 3 etaper. 

Typen kaldes en 1A og den klassiske skæm sikrer både udsyn og godt lysindfald. Hvilket er vigtige forhold i et boligområde. DAV NORDIC har varetaget produktion, fundering og montage af alle tre støjskærmsstrækninger.

Hedehuse station

Hedehuse station og boligområdet adskilles af en 325 m lang skærm, der udover at passe flot ind i området beviser en høj teknisk faglighed. Betonskørterne, som udgør et bærende element for de transperante støjskærmskastter, har en normalt spændevidde på mellem 3 og 4 meter. 

På grund af en tunnel er spændevidden på det længste skørt i projektet her 8 meter. Det store skørt vejer dermed over 10 tons. Detaljen betyder en mere kompliceret fundering, som er udført med fundamenter insitu-støbt i Ø600 mm stålrør. Heri er betonskørterne støbt fast via udragende armering.

Lynghaven

Betonskørterne for de i alt 125 meter er sat og danner nu en pæn afgrænsing imens der byggemodnes i området. Skærmen forventes færdiggjort i det sene forår 2021.​​

Bovieran

Støjskærmen langs Boviaren, andelsboligere forbeholdt 55+ere, danner afslutning på boligområdet og indeholderholder således en 90 graders vinkel. Skærmen er 175 meter lang.

DAV NORDIC udfører opgaven for Gorm Hansen A/S.

Vis mig andre støjskærme fra DAV NORDIC

Skal vi tage en dialog?

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om netop din opgave. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".