Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Vælg den rigtige ståltype​

Ved DAV NORDIC arbejder vi hovedsageligt med tre typer af metal: Stål, aluminium og Corten stål. 

Læs her om egenskaber for de forskellige metaller.​

Stål

Stål er en legeringstype, hvor jern tilføjes karbon, og karbon mængden udgør 0,2%-2,1%. Stål har enormt mange anvendelsesmuligheder. Derfor er stål et af de mest anvendte materialer i vores produktkatalog. DAV NORDIC er certificeret til stålproduktion, og dermed ved vi, at vores produkter lever op til regelsættet.

Vi anvender hovedsageligt tre typer stål, henholdsvis S235, S275 og S355. Disse kategoriseringer angiver stålets styrke, hvor S235 er den mest bøjelige og S355 er den mindst bøjelige.

Alle vores stålprodukter er varmgalvaniserede. Altså er de blevet påført flydende zink, som skaber et beskyttende lag. Tykkelsen på galvaniseringen kan variere, f.eks. har vores koniske stålmaster som minimum 60 µm galvanisering. Ved at galvanisere stålet kan holdbarheden forlænges markant, idet galvaniseringen sikrer stålet mod rust.

Forholdet mellem miljøets påvirkning af materialet og materialets holdbarhed kan angives ved hjælp af korrosionsklasser.  Læs mere om korrosionsklasser her.

Alle vores produktområder anvender stål. Det gælder for eksempel autoværn, hvor vi især tilbyder stålautoværn. Derudover er en stor del af vores master produceret i stål. Indenfor støjreducerende løsninger anvendes stål for eksempel til skørterne som udgør overgangen mellem fundament og selve støjskærmen og fundamenterne. I produktområdet Stål til infrastruktur siger det næsten sig selv, at hovedbestanddelen af produkterne produceres i stål.

Aluminium

Aluminium er et grundstof og har atomnummer 13 i det periodiske system. Det er et meget let metal, hvilket er årsagen til dets popularitet og mange anvendelsesmuligheder. En anden årsag til, at aluminium er populært er, at aluminiumsoverfladen er dækket af et tyndt lag aluminiumoxid, som beskytter det mod bl.a. rust. Dermed behøver aluminium ikke at blive galvaniseret. Det er meget energikrævende at fremstille aluminium, og derfor er der en meget stor genanvendelse af materialet.

​​

DAV NORDIC er certificeret til at fremstille aluminiumsmaster. Selve metallets egenskaber anvendes aktivt i produktet, idet aluminium er eftergiveligt og dermed med til at højne trafiksikkerheden. I vores afdeling for Sikkerhed på vejene anvendes aluminium til produktion af paddehegn, som anvendes ved mange nyanlagte veje, og indenfor støjreducerende løsninger anvendes aluminium blandt andet til støjskærmskassetter

Corten stål

Corten stål er en særlig ståltype som hurtigt får en rusten overflade. Den rustne fremtoning opstår på grund af en særlig legering der findes i Corten stål. Materialet kom på markedet i 1964 og blev brugt til kulvogne, hvor det var mere driftsvenligt end at male vognene.

Corten stål har en længere levetid end almindeligt stål, da det yderste stållag beskytter imod yderligere korrosion. Korrosionen er designet til at accelerere ved første påvirkning fra vind og vejr, men derefter bremses korrosionen, og materialet ruster derefter 4-8 gange langsommere end blødt stål.

Vi tilbyder et bredt sortiment af produkter i Corten stål, idet de fleste af vores stålprodukter kan specialfremstilles i Corten stål. 

Se vores støjabsorberende løsning på Silkeborg Motorvejen her.

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".