Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Hvad er en støjskærm og hvilke faser består et støjskærmsprojekt af?​

​Støjskærme er en generel betegnelse for støjdæmpende løsninger ved støjkilder, såsom veje eller togskinner. De kan både have form som en klassisk skærm i absorberende eller reflekterende aluminium og søjler, være transparente plexiglasplader, eventuelt i farver eller de kan være beklædt med trælameller eller beplantning. Langt hen ad vejen, er det kun fantasien der sætter grænser. Læs mere om vores arbejdsproces længere nede på siden.

Absorberende og reflekterende skærme

En klassisk støjskærm består af et skørt som monteres på et fundament. Ovenpå skørtet monteres der søjler, hvorimellem der monteres støjskærmskassetter. Støjskærmskassetterne kan produceres forskelligt, alt efter behov. Kassetterne består af aluminium med en kerne af isolering. På en absorberende støjskærm er aluminiummet perforeret i den side der vender mod støjkilden (i nogle tilfælde begge sider). Dette gøres for at lede lyden ind til isoleringen, som absorberer den. Hvis der derimod ønskes en reflekterende støjskærm er aluminiummet ikke perforeret, og dermed kastes lyden tilbage mod støjkilden, når den rammer støjskærmen.

Baneskærme er typisk krumme eller kurvede i toppen, og krumningen spiller en helt særlig rolle. Den reflekterer nemlig støjen tilbage mod sporet, hvor den absorberes i skærverne, der omgiver skinnerne.

Beplantede skærme

Mange kender også til jordvolde som en løsning på støjgener, men DAV NORDIC tilbyder et alternativ, som både er mindre pladskrævende og absorberer mere støj. Nemlig beplantede støjskærme også kaldet grønne skærme. Skærmene hedder i DAV NORDICs sortiment Green Wall og en jordfyldt skærm. Skærmene benyttes ofte i boligområder, hvor de falder naturligt ind.

​​

Støjskærme kommer i mange afskygninger. Det er også en mulighed at kombinere autoværn og støjskærme, hvis der er lidt plads og brug for begge dele. Her har vi udviklet et særligt autoværnssystem som også virker støjdæmpende.​

​​

LÆS MERE OM STØJDÆMPENDE LØSNINGER HER ​

Støjskærmsbyggeri - de 10 faser​

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".