Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Præfabrikerede helleanlæg vinder tid under ændring af vejkryds

Det var Holbæk Kommunes ønske at ændre vejforløbet på Roskildevej, den store hovedvej mellem Holbæk og Roskilde, således et farligt kryds blev mere sikkert for især bløde trafikanter og fartsynderne kom til livs.

For at spare tid under opsætningen valgte kommunen at bruge DAV NORDICs præfabrikerede moduler til projektet.

Stor vej kræver stort anlæg

For de fleste er der lighedstegn mellem en større vej og klassiske helleanlæg lavet in-situ. Men for Arne Vestergaard, Teamleder for Drift & Vedligehold i Holbæk Kommune var: 

”Begrundelsen for at bruge en præfabrikeret helleløsning fremfor klassisk udførsel, er egentlig ganske enkel. Krydset hvor den blev monteret, er kendt for hurtig, tæt trafik og derfor del af en kommunal trafiksikkerhedsplan, hvorfor jeg valgte en model med hurtig montage. Der er arbejdsmiljø, besværlige længerevarende afspærringer, og ved lidt hovedregning så matcher prisen godt den klassiske model, som naturligvis tager længere tid.

DAV er kendt for reel, punktlig og hurtig leverance (de er brugt før), derfor faldt valget naturligt på dem, og det holdt også stik denne gang. Jeg valgte DAV som montører, i den erkendelse at professionalisme opstår ved kendskab til opgaven, og som sådan vil den blive løst hurtigere, mest præcist og effektivt. Det har været fornøjeligt nemt at få en forholdsvis kompleks opgave udført til punkt og prikke uden store sværdslag."

Hurtig ændring af trafikale forhold

Krydset, hvor helleanlæggene er placeret, er blevet prioriteret højt på baggrund af en uheldsanalyse og det var vigtigt for Holbæk Kommune, at de trafikale forhold kunne ændres hurtigt, så trafikanterne ikke skulle forvirres eller generes unødigt.

Fra den blå DAV NORDIC lastbil ankom på stedet i slutningen af morgenmyldretiden til helleanlægget var færdigmonteret gik der under 7 timer og vejforløbet var dermed ændret inden eftermiddagstrafikken satte ind.

Læs mere

Udført: 2020

Skal vi tage en dialog?

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om netop din opgave. 

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".