Transportvej til Lynetteholmen

DAV NORDIC har leveret sin første ordre til Lynetteholmen. Leverancen omfatter levering og montering af autoværn og brorækværk til en ny vej, som skal håndtere den tunge trafik i forbindelse med etablering af øen.

  • Ydelse: 2 km autoværn og brorækværk til klapbro
  • Bygherre: Udviklingsselskabet By og Havn I/S
  • Entreprenør: Munck Havne og Anlæg
  • Underentreprenør: DAV NORDIC A/S
  • Rådgiver:
Projektleder

Flemming Benn

Projektleder
+45 26 30 74 44

DAV NORDIC sikrer transportvej til Lynetteholmen

Lynetteholmen som er en ny ø, der bliver etableret i forlængelse af Refshaleøe, skal huse 35.000 beboere i 2070 og sikre København mod stigende vandstand. København er igennem århundreder vokset med nye byområder ved at inddrage og opfylde kystnære vandarealer. Historisk med Christianshavn, som blev etableret af Christian IV og senere med Sydhavnen, Nordhavnen og Ørestaden. Med anlægget af den nye ø, fremtidssikres København frem mod det 22. århundrede.

Ny vej skal aflaste trafikken

DAV NORDIC har til projektet leveret og monteret ca. 2 km autoværn til den nye transportvej, hvor lastbiler kan transportere byggematerialer, jord, sten mv. til etablering af Lynetteholmen og aflaste den almindelige trafik. Vejen etableres fra Prøvestenen, via Amagerværket til Refshaleøen, og man forventer en trafik, der svarer til den, der var ved etableringen af udvidelsen af Nordhavn i 2012-2019, hvor der blev transporteret 26 mio. tons overskudsjord over 10 år.

Ud over autoværn har DAV NORDIC leveret brorækværk til en ny klapbro. Leverancen er leveret til Munck Havne & Anlæg og bygherren er Udviklingsselskabet By & Havn I/S.

Galleri fra projektet

Relaterede cases