Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Hvad er støj og hvorfor skal støj dæmpes?​

​Vi kender alle til støjgener og ved, at støj hverken er behageligt eller sundt for os. Men hvad er støj egentlig og hvad gør det ved os?

​Støj defineres som uønsket eller ubehagelig lyd. Alle former for støj, fra koncerter til vejstøj, har konsekvenser for vores kroppe. Selvom støjen ikke er høj nok til at påvirke vores hørelse negativt, kan den godt have indflydelse på andre dele af kroppen. Det kan for eksempel medføre fysiske og psykiske stressfænomener, såsom koncentrationsbesvær, manglende søvn og forhøjet blodtryk.

Præcis derfor, er det vigtigt at tage stilling til, hvor meget støj vi bliver udsat for i dagligdagen.

Hvad kan man så gøre ved støjgener?

​Det er faktisk utrolig nemt at reducere generne ved støj. En løsning kan for eksempel være at få sat en støjskærm op. Støjskærme enten absorbere eller reflekterer støj og skåner dermed dig for generne. Der skal ikke ske en ret stor reduktion i decibel før det kan mærkes, faktisk er en reduktion på 1 dB nok til at det kan mærkes.

Altså vil et fald på 10 dB svare til, at man oplever en halvering af støjgenerne. For at sætte det i perspektiv svarer 75 dB til lyden af en støvsuger. For at komme med et eksempel fra DAV NORDIC vil en Naturawall støjskærm reduceres støjgenerne med 67 dB. 

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".