Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

DAV NORDIC leverer ny type broautoværn og eftergivelige master til Kronprinsesse Marys bro

DAV NORDIC A/S har leveret og monteret 2,8 km DAV H2/W1 broautoværn til Kronprinsesse Marys bro. Derudover leverede vi i samarbejde med Bravida A/S 189 Protec Poles eftergivelige belysningsmaster i galvaniseret stål. Broen åbnede den 28. september 2019 og er en del af den i alt 9,5 km nye 4-sporede motortrafikvej,

som blev anlagt som en del af ”Ny fjordforbindelse ved Frederikssund.”

Broen er en 1,4 km højbro og bliver lavet for at aflaste den meget trafikerede Kronprins Frederiks bro, som forbinder Frederikssund med Hornsherred. Kronprins Frederiks bro er en klapbro på 151 m, som blev indviet i 1935.

Specialproduceret broautoværn

DAV NORDIC fik entreprisen på broautoværnet sent i forløbet, og derfor var alle sejl sat til at løfte opgaven. En meget stor del af broautoværnet er specialproduceret, og den nye forstærkede type DAV H2/W1 broautoværn blev valgt til hele broen. Det var første gang DAV NORDIC leverede og monterede den nye broautoværnstype, der med sine forstærkede egenskaber har en meget lav udbøjning.

Eftergivelige master højner sikkerheden

Eftergivelige master forøger ved påkørsler sikkerheden for trafikanterne, hvilket var væsentligt ved denne leverance. Masterne er rundkoniske og falder derfor naturligt ind i landskabet med de traditionelle koniske master. De eftergivelige master er klassificeret i den højeste sikkerhedsklasse 100/HE/3, og DAV NORDIC er de eneste, der kan levere denne type mast. Masterne er leveret til alle afkørsler og er monteret på betonfundament.

Kronprinsesse Marys bro

Kronprinsesse Marys bro har en anlægspris på ca. 2 mia. kr., og den danske stat betaler ca. 650 mio. kr. Konsortiet RBAI, som udgøres af 3 virksomheder fra henholdsvis Italien, Spanien og Belgien er totalentreprenør på entreprisen, og strækningen bliver Danmarks første brugerbetalte motortrafikvej. Det kostede ca. 14 kr. for personbiler, og ca. 41 kr. for lastbiler at benytte broen, men fra d. 1. januar 2022 har det været gratis at benytte broen.  Broen er bygget på en fjordbund, som er blød, hvorfor det bærende jordlag til broens fundamenter ligger i 60 meters dybde.

Udført: 2019

Navneskifte og fusion

DAV NORDIC A/S hed tidligere Dansk Autoværn men skiftede den 1. april 2019 navn. Den 1. maj 2019 købte DAV NORDIC masteafdelingen af Priess A/S og fusionerede med søsterselskabet MILEWIDE A/S. Det tilførte DAV NORDIC en stor masteafdeling og en endnu større pallette af produkter, som nu udgør 4 forretningsområder - trafiksikkerhed, støjdæmpning, lysmaster og stålkonstruktioner.​​

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".