Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Hvad er eftergivelige master?​

Eftergivelige master er lavet for at øge trafiksikkerheden. I tilfælde af et sammenstød mellem en bil og en mast, vil masten absorbere en del af kraften fra sammenstødet.

Der findes tre sikkerhedsklasser; HE, LE og NE, som refererer til, at de er godkendt til forskellige hastigheder. En mast med specifikationerne 70-HE er godkendt til strækninger, hvor bilisterne må køre op til 70 km/t.

De forskellige sikkerhedsklasser fortæller, hvor meget bilens hastighed reduceres, og om bilen standses helt og hvilke områder, den anvendes i:

  • HE-klassen er den sikkerhedsklasse, hvor bilens fart reduceres mest muligt. Det vil sige, at bilen bliver bragt til total stop. Den anvendes i bynære miljøer, hvor der er mange bløde trafikanter. Den reducerer følgeskaderne ved en eventuel påkørsel.

  • LE-klassen bremser bilen i mindre grad. Master i LE-klassen absorberer i højere grad stødet end den bremser bilen. Her bringes bilen til nedbremsning til 0-5 km/t. Den anvendes i bynære miljøer, hvor der er mange bløde trafikanter.

  • NE-klassen er den sikkerhedsklasse, hvor bilen i mindst grad bremses. Her bringes farten ned til mellem 5-50 km/t. NE-master bruges på åbne områder, hvor der er få bløde trafikanter.​

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".