Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

DAV NORDIC bidrager til
​øget sikkerhed på Storebæltsbroen

​Vindafskærmning Storebælt

Æstetisk flot vindafskærming

Vindafskærmningen består af lodrette aluminiums-lameller med luft imellem. Lamellerne strækker sig ud på ca. 20 meter på hver side af pylonerne og op i en højde på 3,5 meter over kørebanen. DAV NORDIC har udover montagen lavet ophængningssystemet, som lamellerne hænger i og samlet hele systemet på land, hvorefter det er kørt ud på broen og monteret. Montagen er foregået i februar og marts måned 2023.

Adm. direktør Ulrik Marcussen fra DAV NORDIC fortæller: 

”Det har været en meget speciel og mega spændende opgave at løse. Storebæltsbroen er jo et særligt sted i Danmark, og projektet med vindafskærmningen er noget, alle vil kunne se, når de kommer kørende på Storebæltsbroen. Vi er glade for at kunne levere til projektet.”

Laveste vedligehold og længste holdbarhed

Ved udformningen af vindafskærmningen er der taget stor hensyn til broens æstetik. Udover Dissing + Weitling og DAV NORDIC har Force Tecknology testet tre typer lameller i henholdsvis plast og aluminium før det endelig valg. Resultatet af vindtunnelforsøgene viste, at alle tre typer lameller var stabile under vindpåvirkninger. Den valgte løsning var den med laveste vedligehold og længste holdbarhed.

Læs mere om DAV NORDICs mange andre løsninger:

Se flere løsninger​

Udført: 2023

​Mockup eller model af vindafskærmning

​Avisartikel om vindafskærmning på Storebælt

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".