Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

DAV NORDIC har designet og leveret overdækninger med solcelletag til ladestandere​

Vejdirektoratet er i gang med at udbygge en endnu bedre ladeinfrastruktur langs danske veje i hele landet. Initiativet ligger under den efterhånden velkendte ”Infrastrukturplan 2035”. Et af de første projekter, der blev sat i gang, var udvidelsen af fire eksisterende rastepladser. Disse blev udvidet for at gøre plads til at etablere overdækkede ladestandere til samlet 84 ladepladser. Det er overdækningerne til ladestanderne vi har designet, monteret og leveret. 

Lette og harmoniske overdækninger i robust stålkonstruktion

For projektet gjaldt, at pris ikke stod alene som konkurrenceparameter. Også en række underkriterier, herunder design og æstetik, vedligeholdelsesomkostninger og solcellernes effektivitet, talte med i den samlede bedømmelse. Besvarelserne af underkriterierne og dermed fremlæggelsen af det produktionsklare projekt blev præsenteret for Vejdirektoratet i en skriftlig fremstilling.

DAV NORDIC har sammen med den førende entreprenør indenfor solceller, Solar Polaris vundet projektet med deres valg af en vedligeholdelsesfri og harmonisk konstruktion i stål.

Det har været et vigtigt arkitektonisk grundlag for parterne at designe en konstruktion, der fremhæver og komplimenterer funktionaliteten af, at overdækningen står på en ladepark.

Solcellerne er derfor ikke blot en del af konstruktionen, men er blevet integreret til en synlig og funktionel del af overdækningen, idet de udgør den afsluttende tagfunktion. Solcellerne er synlige, både på afstand af overdækning og mens man opholder sig under overdækningen.

Selve konstruktionen af overdækning er udført som en galvaniseret stål-konstruktion i Y-form. Formsproget har fokus på rene linjer og en underspillet lethed, så konstruktionen fremstår harmonisk og rolig. 

Høj effektivitet af kvalitets solceller

Som et primært designelement i overdækningen findes taget af solcellepaneler. Panelerne er opbygget af to lag hærdet glas (2 mm tykt) med selve solcellerne imellem. Det færdige produkt er dermed sidestillet med sikkerhedsglas – og velegnet til tagkonstruktion.

På alle 4 ladeparker er der blevet etableret i alt 1.570 m2 solceller, hvilket betyder at det forventes at alle fire ladeparker leverer anslået 5,5 mio. kWh for 20 år.

De første ladeparker stod færdige i starten af 2023

Ladeparkerne på Lillebælt Syd og Nord blev indviet d. 31. marts 2023, hvor vi har leveret overdækninger til ladestandere, samt fritstående overdækninger til parkering. Vi startede projektet i efteråret 2022 og har stået for både design, montering og opsætning.

Vi har et bredt sortiment af overdækninger hvor både funktion og tagbeklædning varierer. Vi kan både leverer til ladestandere, parkering, cykler og gangarealer. Derudover kommer de både med thermotag, sedumtag eller solceller. Du kan læse meget mere her.

Læs mere om udvidelse af eksisterende restepladser langs statsvejnettet her.

Se flere detaljer om el-ladeparkerne på rastepladserne Lillebælt Nord og Syd ved Nørre Aaby på Fyn her.

Bliv klogere på solceller hos Solar Polaris her

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".