Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Hvem og hvad er DAV NORDIC​?

DAV NORDIC A/S har mere end 90 års erfaring og leverer og monterer produkter og løsninger til infrastrukturprojekter i Danmark og Sverige.

Virksomheden skiftede pr. 01.04.2019 navn fra Dansk Autoværn til DAV NORDIC og har med det fundet et navn, der både inddrager historien og afspejler virksomheden i dag.

DAV NORDIC er markedsleder indenfor trafiksikkerhed og støjreducerende løsninger. Derforuden har virksomheden en stor masteafdeling og leverer og monterer kvalitets stålløsninger til projekter i anlægsbranchen. Virksomheden har en stærk kultur og kompetente medarbejdere med mange års erfaring. Fundamentet er troværdighed, grundighed og høj kvalitet, og virksomhedens ydelser skal skabe størst mulig værdi for kunderne.​

Du kan læse mere om os her på siden, du kan konkret læse om:

​Klik på de enkelte punkter for at komme til dem.

Profil

​DAV NORDIC​ som markedsleder

Virksomheden er 100% danskejet af Troldhøj Holding A/S og indgår sammen med 8 andre danske selskaber i Troldhøj koncernen. Selskaberne har det til fælles, at de udvikler/producerer noget af det ypperste indenfor deres felt. De er kendetegnet ved høj leveringssikkerhed, kvalitet og design. DAV NORDIC har ligeledes et datterselskab i Sverige.

Høj konkurrencekraft

​DAV NORDIC har en høj konkurrencekraft. Virksomheden har specialudvalgt Europas førende løsninger inden for trafiksikkerhed, støjreducerende løsninger, master og stål til infrastruktur og leverer løsninger til det danske og svenske marked. 

Virksomheden er stærk på projektledelse, montage og teknisk rådgivning og leverer projektoptimerede produkter og løsninger, der både tager højde for god økonomi, arbejdsmiljø og høj kvalitet.

Virksomheden er kendt for sin høje kvalitet og aflevering til tiden - kvalitet og levering handler nemlig om troværdighed, og den sikres gennem omhyggelig planlægning. DAV NORDIC varetager derforuden vedligeholdelsen af 80% af alle danske veje.

Stærkt teamwork og stabilitet

DAV NORDIC har flere medarbejdere med 30 års erfaring og er præget af stabilitet og stærkt teamwork. Ledelsen har fokus på at skabe rammer, der engagerer og motiverer, og medarbejderne ønsker at levere den bedste løsning og service til kunderne. Ledelsen har i de senere år i forbindelse med virksomhedens vækst haft fokus på at ansætte nye unge medarbejdere, så der er opnået et miks af erfarne og unge kræfter. Det gør DAV NORDIC utrolig stærk.

Kompetente kunder

DAV NORDIC har et stærkt og langvarigt samarbejde med Vejdirektoratet og Banedanmark. Derforuden har virksomheden stort set udført infrastrukturprojekter i samarbejde med alle førende danske entreprenører.​

Koncern​

​Organisation

Historie

​Autoværn til hele verden

Stifteren af DAV NORDIC, Murermester Svend Aage Rasmussen opfandt autoværnet i begyndelsen af 30’erne. Idéen til opfindelsen kom en dag, hvor Svend Aage Rasmussen stod på byggepladsen og en lastbil var ved at køre forkert. Han kunne ikke råbe chaufføren op og sparkede instinktivt til lastbilens forhjul. Til hans store overraskelse drejede hjulet i den ønskede retning, og det blev starten på udviklingen af autoværn.

Opfindelsen har fået kolossal betydning for trafiksikkerheden på vejene i hele verden.


DAV NORDIC etableret

Midt i 30'erne blev de første autoværn etableret forskellige steder i Danmark, og grundstenen var lagt til DAV NORDIC. Krigen satte en midlertidig stopper for udviklingen, men efter 1945 genoptog Svend Aage Rasmussen produktionen og forsøgene med forskellige autoværn.

Det internationale gennembrud kom i 1951, hvor 18 lande fik demonstreret autoværn i Danmark. Der blev lavet en film fra dagen med Gunnar Nu Hansen som speaker. Se filmen her.

I løbet af få år blev der solgt autoværn i mere end 30 lande over hele verden. Det foregik på licensaftaler, og gav DAV NORDIC en eksplosiv vækst.

Danmark kom på verdenskortet inden for trafiksikkerhed.

Sikkerhed på vejene

Udviklingen inden for trafiksikkerhed udvidede DAV NORDIC produktsortiment betragteligt og omfattede nu både autoværn, broautoværn, støjskærm, trafikværn, trafikmoduler, påkørselsdæmpere, absorberende terminaler, bygningsværn og portaler. Virksomheden leverede nu et komplet sortiment af produkter og løsninger til trafiksikkerhed.

Tæt samarbejde med Vejdirektoratet

Igennem årene har kravene og ikke mindst behovene fra Vejdirektoratet ændret sig i takt med trafikkens intensitet. Udviklingen har medført radikale ændringer i materialevalg og løsningsvalg.

De ændrede krav afspejles bedst ved det omfattende produktprogram som DAV NORDIC i dag råder over. Mange af produkterne er lanceret på det danske marked i tæt samarbejde med Vejdirektoratet.

​Autoværnet – et dansk verdenspatent

Læs artikel af forsker ved Danmarks Tekniske Museum og næstformand i Vejhistorisk selskab, Jørgen Burchardt her.​

DAV NORDIC

Første december 2016 blev DAV NORDIC A/B etableret i Sverige som et datterselskab til DAV NORDIC. Siden blev MILEWIDE A/S som søsterselskab knyttet tættere til DAV NORDIC. De tre selskaber fik nu fælles ledelse.

I 2018 udvidede DAV NORDIC produktsortimentet til ikke blot at omfatte produkter og løsninger til anlægsprojekter men også til byggeprojekter. Virksomheden tilbyder nu stålkonstruktioner herunder altaner, trapper, rækværker, solafskærmning etc. til byggeriet.

Pga. det omfattende sortiment af produkter foruden autoværn, fusionering med søsterselskabet Milewide og opkøbet af Priess A/S masteafdeling, kom ønsket om et samlet navn for den danske og svenske afdeling, herefter blev det danske firmanavn d. 1. april 2019 ændret til DAV NORDIC​​.

Tilmeld dig nyhedsbrevet​

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".