Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

DAV NORDIC leverer effektiv lyddæmpning til Forsvaret

Sjælsø Skydebane er blevet lyddæmpet med 41.000 lydbafler leveret til Forsvaret over de sidste 4 måneder. Resultatet er en kæmpe succes. Lyden er dæmpet betydeligt, og de første lydmålinger kunne slet ikke registrere lyd på 200 meters afstand, som er afstandskravet. DAV NORDIC har været med i projektudviklingsfasen og har efterfølgende stået for projektledelsen og installationen af lydbaflerne.

Den mest lydløse skydebane

Oberst Mads Rahbek fra Livgarden sagde ved genåbningen af banen den 9. august 2018:

”Jeg kan godt forstå, at folk reagerede på støjen fra skydebanerne for 10 år siden, men nu står vi med den mest lydløse skydebane, der findes. Jeg er glad.”

Banen har været lukket i en periode pga. ombygningen. Det har betydet, at professionelle soldater under Forsvaret m.fl. er blevet kørt til skydetræning mange andre steder i Danmark. Det blev heldigvis overstået på mindre end 4 måneder og Allerød Kommune er med ombygningen glad for at kommunens 2. største arbejdsplads er sikret.

16.000 m2 skydebane​

Banen består reelt af tre baner, der i alt er på ca. 16.000 m2. DAV NORDIC har været med fra starten og bidraget til udviklingen af projektet sammen med Forsvaret, EKJ Rådgivende Ingeniører A/S og ALU Plus. Samarbejdet har været rigtig fint, og den valgte løsning er et 460 m langt ståltag, som 41.000 lydbafler er hængt op i med en lyddæmpning på 13,7 db.

Udført: 2018

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".