Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

7 meter høj støjskærm over Store Vejleå

Markante krav til støjdæmpning

Støjen skal dæmpes markant i forhold til boligområdet ved Vallensbæk Nordmark, og støjskærmen skal derfor være hele 7 m høj og 2 km lang. DAV NORDIC leverer skærmen i totalentreprise og har selv projekteret skærmen efter Vejdirektoratets krav til lyddæmpning. DAV NORDIC udfører i højere og højere grad projektering af støjskærmsløsninger og oplever en stigende efterspørgsel efter dette på markedet.

Støjskærm føres over å

Leverancen er udover højden og længden også speciel, fordi den leveres i en særlig koksgrå farve. Derudover monteres den hen over to underføringer på Holbæk Motorvejen. Den ene underføring er Horsestien, en gang- og cykelsti der går under motorvejen. Her føres støjskærmen over stien ved at monterer den på den eksisterende kantbjælke langs motorvejen. 

Den anden  underføring er Store Vejleå. Her har det krævet en helt særlig løsning for at føre skærmen henover Store Vejleå.  Her var det nødvendigt at bygge en 21,7 m lang og 2,5 meter bred stålbro over åen, som støjskærmen monteres på.

Ved at støjdæmpe Store Vejleå sikres det, at støjdæmpningen ikke brydes, og kravene til lyddæmpningen stadig opfyldes. Ved at monterer støjskærmen i en helhed  sikrer vi også optimal effekt til beboerne i området.

Den nederste del af støjskærmen er beklædt med trælameller for at bryde den grå farve og gøre den mere levende at kigge på. 

Læs mere om DAV NORDICs mange andre løsninger:

Montering af trælameller på støjskærmen

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".