Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Ny bydel får miljøvenlig cykelparkering

Cykelparkering med sedumoverdækning

”Opgaven var at levere cykelparkering og -overdækning som både løste et praktisk formål, og som var i tråd med arkitekturen. Vi blev valgt på baggrund af vores specialløsninger, og det har været interessant at tilpasse de enkelte løsninger til de forskellige behov i området.”​

Cykeloverdækninger der både er funktionelle og miljøvenlige

DAV NORDIC har leveret 24 cykeloverdækninger med sedumtag, altså beplantet tag. Det er et gennemgående tema i bydelen, hvor flere bygninger også har sedumtag. Selve cykeloverdækningen er produceret i varmgalvaniseret stål der er malet i en særlig mørkegrøn farve og beplantet med planter, der passer til det danske klima.

Udover cykeloverdækningerne med sedumtag har DAV NORDIC også leveret cykeloverdækning med termotag samt fritstående cykelparkeringer. Alt byinventaret er med til at binde bydelen sammen og understøtte det generelle udtryk af enkelthed, natur og rene linjer.

Sedumtagets mange fordele

Der har været flere grunde til at vælge sedumtag. For det første falder det i tråd med det overordnede designønske, og for det andet er der mange fordele ved tagene. Blandt andet mindsker det afvandingen med op til 50 %, og det beskytter tagpladerne mod UV-stråler og forlænger dermed deres levetid. Det valgte sedumtag er derudover brandgodkendt i henhold til Broof(t2) og er med til at forebygge brand.

En anden stor fordel er, at sedumtag bidrager til biodiversiteten for både insekter og fugle. Det optager CO2 og er næsten 100% CO2-neutrale at producere.

Sedumtag har en lang levetid og kræver et minimum af vedligehold. Planterne er valgt til det danske klima og lagrer meget vand, som gør, at de kan modstå længere perioder uden regn.

Projektleder, Nicolai Bak Christensen fra DAV NORDIC udtaler:​

”Opgaven var at levere cykelparkering og -overdækning som både løste et praktisk formål, og som var i tråd med arkitekturen. Vi blev valgt på baggrund af vores specialløsninger, og det har været interessant at tilpasse løsningerne til de forskellige behov i området.”​

​Beplantet cykeloverdækning med sedumtag øger biodiversiteten i området.

Bydel med mange spillere

DAV NORDIC har været med i alle etaper i byggeriet af Gartnerbyen. Vi har samarbejdet med H. Skjøde Andersen A/S, som er totalentreprenøren på projektet. Området er inddelt i tre hovedbyggefelter, som yderligere er inddelt i mindre byggefelter med hver deres entreprenør. Dét at DAV NORDIC har leveret cykelparkering og -overdækning til hele byggeriet er med til at understøtte den røde tråd i byggeriet. Det er yderligere et eksempel på, at DAV NORDIC kan navigere i og varetage, komplekse samarbejder.

Projektet startede tilbage i 2019 med første etape, og det kører endnu. I oktober 2022 leverede DAV NORDIC endnu en ordre af cykeloverdækning og -parkering.

Vil du læse mere om overdækningerne i Gartnerbyen? Så læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".