Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Støj fra legeplads og boldbaner bliver dæmpet med naturstøjskærm fra DAV NORDIC

​For entreprenøren Henning Have A/S har DAV NORDIC leveret og monteret en Green Wall støjskærm i Esbjerg. Støjen, som kom fra skole og daginstitution skulle dæmpes.

I september 2021 blev DAV NORDICs naturskærm, Green Wall, monteret i Grønlandsparken i Esbjerg. Beboerne i området var generet af støjen, som kom fra legeplads og boldbanerne tæt på skole. Derfor er formålet med støjskærmen, at den både skal afskærme og dæmpe støjen fra legepladsen og boldbanerne. For at kunne reducere støjniveauet effektivt er støjskærmen placeret så tæt som muligt på støjkilden, altså legepladsen og boldbanerne.

Opretholde af naturskønt udtryk

For at sikre et grønt udtryk i området havde myndighederne stillet krav om, at støjskærmen skulle beplantes af klatreplanter. Det var en af grundene til, at valget faldt på Green Wall støjskærmen fra DAV NORDIC, idet kassettens ydre af rionet gør det nemt for planterne at klatre op ad skærmen.

Da støjskærmen er en naturlig støjskærmsløsning, som kombineres med beplantning af klatreplanter, passede den godt til formålet og kravet. Udover, at der kan gro klatreplanter op ad den, er kernen af skærmen effektivt støjreducerende. Den egner sig godt på strækningen ved legeplads og boldbaner tæt på boligområde, hvor bygherre gerne vil bevare et attraktivt og naturligt udsyn samtidig med at dæmpe støjen.​

Foreløbig optimering var nødvendigt

Der blev optimeret på skærmen undervejs for det ønsket udseende. Bl.a. blev skærmens design og højdespring optimeret i forhold til udgangspunktet. 

Det endte med, at Green wall skærmen blev forlænget med 12 meter, som gjorde at længden på skærmen blev 125 meter med en højde på godt 2 meter. Det var en god løsning for alle parter.

Da arbejdet blev udført fra stien (som ses på nedenstående billeder) var adgangsforholdene snævre. Der var i området en del ledninger i jorden, derfor blev modulmål og fundamenter tilpasset undervejs i montagen. 

Selvom der var udfordringer, var samarbejdet med Henning Have A/S positivt og effektivt:​

"Samarbejdet med DAV NORDIC har været positivt med en god dialog i løbet af projektet. Der blev reageret hurtigt, hvis der var uoverensstemmelser i leveringen. Støjskærmen blev leveret før tid og det resulteret i en tidlig aflevering" udtaler Hans E. Mols fra Henning Have A/S

Skal vi tage en dialog?

Vi er altid klar til at tage en uforpligtende snak om netop din opgave. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt