Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Materialetyper​

Ved DAV NORDIC arbejder vi hovedsageligt med tre typer af metal: stål, aluminium og Corten stål. På denne side vil det være muligt at læse mere om de forskellige typer, hvordan de kan bruges og hvordan de udmærker sig hver især.​

Stål

Stål er en legeringstype, hvor jern tilføjes karbon. Metal defineres som stål, hvis det er jern der består af 0,2%-2,1% karbon. Stål har enormt mange anvendelsesmuligheder. Derfor er stål et af de mest anvendte materiale i vores produktkatalog. DAV NORDIC holder også vores eget certifikat indenfor stålproduktion dermed kan vi garantere at vores produkter er fremstillet efter reglerne.

Vi anvender hovedsageligt tre typer stål, henholdsvis S235, S275 og S355. Disse kategoriseringer angiver også stålets styrke, hvor S235 er den mest bøjelige og S355 mindst.

Alle vores stålprodukter er varmgalvaniserede. Altså er de blevet dyppet i flydende zink, som skaber et beskyttende lag. Tykkelsen på galvaniseringen kan variere, f.eks. har vores koniske stålmaster som minimum 60 µm galvanisering. Ved at galvaniserer stålet kan holdbarheden forlænges markant, da galvanisering sikrer stålet mod rust.

Forholdet mellem miljøets påvirkning af materialet og materialets holdbarhed kan angives ved hjælp af korrosionsklasser. Alt efter hvor holdbart materialet er, placeres det i den relevante klasse. Læs mere om korrosionsklasser her.

Alle vores produktområder anvender stål i forskellige udstrækninger. Det gælder for eksempel autoværn, hvor vi især forhandler stålautoværn. Derudover er en stor del af vores master produceret i stål. Indenfor støjreducerende løsninger anvendes stål for eksempel til både skørterne som udgør overgangen mellem fundament og selve støjskærmen og fundamenterne. I produktområdet Stål til infrastruktur siger det næsten sig selv, at hovedbestanddelen af produkterne produceres i stål.

Aluminium

Aluminium er et grundstof og har atomnummer 13 i det periodiske system. Det er et meget let metal, hvilket også er årsagen til dets popularitet og mange anvendelsesmuligheder. En anden årsag til, at aluminium er så populært er, at dets overflade er dækket af et tyndt lag aluminiumoxid som beskytter mod bl.a. rust. Dermed behøver aluminium ikke at blive galvaniseret. Det er meget energikrævende at fremstille aluminium, hvilket gør at det der findes i stor stil, bliver genanvendt - med stor succes.

I DAV holder vi vores certifikat på fremstilling af aluminiumsmaster, det kan ses her. Ved master i aluminium bruges selve metallets egenskaber aktivt. Det sker, da aluminium i sig selv er eftergiveligt og dermed er praktisk at anvende i master der står udsatte steder, såsom lyskryds, rundkørsler og lignende. I afdelingen for Sikkerhed på vejene anvendes aluminium til produktion af paddehegn som anvendes ved flere og flere nyanlagte veje. Inden støjreducerende løsninger anvendes aluminium blandt andet til støjskærmskassetter

Corten stål

Corten stål er en særlig ståltype som hurtigt får en rusten overflade. Den rustne fremtoning opstår på grund af en særlig legering der findes i Corten stål. Materialet kom på markedet i 1964 og blev brugt til kulvogne, hvor det var mere driftsvenligt end at male vognene.

Corten stål har en længere levetid end almindeligt stål, da det yderste stållag beskytter imod yderligere korrosion. Korrosionen er designet til at accelerere ved første påvirkning fra vind og vejr, men derefter bremses korrosionen og ruster derefter 4-8 gange langsommere end blødt stål.

Vi tilbyder et bredt sortiment i Corten stål, da de fleste af vores stålprodukter kan specialfremstilles i Corten stål. Vi tilbyder for eksempel master og støjskærme, men man kan også lade sig inspirere i vores produktområde Stål til infrastruktur.

Se vores støjabsorberende løsning på Silkeborg Motorvejen her.

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".