Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Hvad er en støjskærm?​

​Støjskærme er en generel betegnelse for støjdæmpende løsninger ved støjkilder, såsom veje eller togskinner. De kan både have form som en klassisk skærm i absorberende eller reflekterende aluminium og søjler, være transparente plexiglasplader, eventuelt i farver eller de kan være beklædt med trælameller eller beplantning. Langt hen ad vejen, er det kun fantasien der sætter grænser. Læs mere om vores arbejdsproces længere nede på siden.

En klassisk støjskærm består af et skørt som monteres på et fundament. Ovenpå skørtet monteres der søjler, hvorimellem der monteres støjskærmskassetter. Støjskærmskassetterne kan produceres forskelligt, alt efter behov. Kassetterne består af aluminium med en kerne af isolering. Hvis man ønsker en absorberende støjskærm perforer man aluminiummet i den side der vender mod støjkilden (i nogle tilfælde begge sider). Dette gøres så lyden ledes ind til isoleringen, som absorberer den. Hvis man derimod ønsker en reflekterende støjskærm er aluminiummet ikke perforeret, og dermed kastes lyden tilbage mod støjkilden når den rammer støjskærmen.

I nogle områder er der ikke mulighed for, eller ønske om, en massiv støjskærm. Her kan vi anbefale at lave støjskærme i plexiglas, som er transparente. Dette giver nogle andre muligheder, som er særligt anvendelige i for eksempel boligområder eller bymiljøer. Sådanne støjskærme vil reflektere lyden tilbage til støjkilden.

​​

​Har man kigget ud ad vinduet fra et tog i Danmark, har man muligvis lagt mærke til, at støjskærmene er krumme eller kurvede i toppen. Det er en klassisk baneskærm som opstilles mange steder og krumningen spiller en helt særlig rolle. Den reflekterer nemlig støjen tilbage mod sporet, hvor den absorberes i skærverne der omgiver skinnerne.

Mange kender også jordvolde som en løsning på støjgener, men DAV NORDIC tilbyder et alternativ som både er mindre pladskrævende og absorberer mere støj. Hvis man ønsker sig en beplantet støjskærm der pynter i området med grønne planter, giver liv og er godt for miljøet, så er både Green Wall og Naturawall en god løsning.

Støjskærme kommer i mange afskygninger. Det er også en mulighed at kombinere autoværn og støjskærme, hvis der er lidt plads og brug for begge dele. Her har vi udviklet et særligt autoværnssystem som også virker støjdæmpende.​

LÆS MERE OM STØJDÆMPENDE LØSNINGER HER ​

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".