Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Eftergivelige master​

Eftergivelige master spiller en rolle i forhold til trafiksikkerhed. Fordi de i tilfælde af sammenstød mellem en bil og en mast, vil absorbere en del af kraften fra sammenstødet.

Der findes tre sikkerhedsklasser; HE, LE og NE. Derudover er de godkendt til forskellige hastigheder, hvilket fremgår af det tal der følger efter sikkerhedsklassen. En mast med specifikationerne 70-HE er altså testet og godkendt på strækninger, hvor bilisterne kører op til 70 km/t.

De forskellige sikkerhedsklasser har forskellige formål, men øger alle trafiksikkerheden:​

HE-klassen er den sikkerhedsklasse, hvor bilen bliver mest muligt fartreduceret. Det vil sige at bilen bliver bragt til total stop, 0 km/t. Bruges i bynære miljøer, hvor der er meget blød trafik. Anvendes for at reducere følgeskader ved påkørsel.

LE-klassen bremser bilen i mindre grad. Master i LE-klassen absorberer i højere grad stødet end den bremser bilen. Her bringes bilen til nedbremsning til 0-5 km/t. Bruges i bynære miljøer, hvor der er meget blød trafik. Anvendes for at reducere følgeskader ved påkørsel.

NE-klassen er den sikkerhedsklasse, hvor bilen i mindste grad bremses. Her nedbringes farten til mellem 5 og 50 km/t. NE-master bruges i høj grad på mere åbne områder, uden for mange bløde trafikanter.​

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".