Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Naturawall - naturskærm mod trafikstøj

Naturawall er en specialudviklet støjskærm, som bl.a. kan anvendes i boligområder.
Den falder naturligt ind i området, giver en høj lyddæmpning og er et plus for miljøet.

Naturawall består af varmgalvaniserede stålpaneler opført som en skærm. Skærmen fyldes med muld, som udgør 98,5% af den samlede volume. Det giver Naturawall en betragtelig lyddæmpning på op til 67 dB.

Skærmen beplantes i de forskellige trin/hylder med hæk, stedsegrønt, blomster eller lign. og gør, at den hurtigt bliver grøn/blomstrende. Væggens individuelle opbygning giver det udtryk, der ønskes, og konstruktionen er let og hurtig at opføre.

Med varmgalvaniseringen er stålkonstruktionen modstandsdygtig overfor det danske vejr og har derfor en lang levetid. Ved senere nedbrydning/fjernelse kan alt genbruges.

Den stejle påvirkningsvinkel af systemet betyder at Naturawall-skærmen er mere effektiv end støjvolde, som ofte anvendes. Samtidig er der afhængig af højden en pladsbesparelse på ca. 80%. Det gør, at Naturawall kan anvendes, hvor der er begrænset plads til rådighed.

Naturawall findes i to varianter – Naturawall Standard og Naturawall Kompakt.​

Naturawall Standard

Naturawall Standard giver høj lyddæmpning sammenlignet med f.eks. en 50 cm betonvæg, og det attraktive udtryk og den hurtige opstilling er nogle af de fordele Naturawall giver. Den kan opbygges i størrelser helt op til 4,50 meters højde og ved denne højde har den kun en bredde på 1,66 meter.

De meget varierende krav kræver flexible løsninger i forhold til lydisolering, væghøjde, bredde, højdeforskelle, radier og farver. 

Naturawall Standard kan tilbyde et utal af kombinationsmuligheder.

Naturawall Kompakt

Naturawall Kompakt er som Naturawall Standard, men i en smallere udgave. Den fås kun i højder op til 2,1 m og bredder op til 0,90 m og er specielt velegnet til boligbebyggelser, hvor den f.eks. kan anvendes til afskærmning mod legepladser og lignende.

Tekniske data

Lydisoleringsgruppe

Standard

Kompakt

​A2

​Standard

​Kompakt

​A3

​Absorber

​Kompakt Absorber

Dimensioner

Naturawall støjskærm kan udføres i nedenstående standardhøjder/-bredder.

Specialstørrelser kan udføres efter ønske.

Naturawall Standard:

Højde: 1.50 / 1,75 / 2,00 / 2,25 / 2,50 m

2,75 / 3,00 / 3,25 / 3,50 / 3,75 m

4,00 / 4,25 / 4,50 m
Bredde: 0,92 / 0,98 / 1,03 / 1,08 / 1,13 m

1,19 / 1,29 / 1,35 / 1,41 / 1,47 m

1,53 / 1,57 / 1,66 m

Naturawall Kompakt:

Højde: 1.20 / 1.50 / 1.80 / 2.10m

Bredde: 0.71 / 0.77 / 0.83 / 0.90m

Beplantning

​Naturawall støjskærm tilfører området flere m² til beplantning, og dermed flere m² hvor der kan leve insekter, småfugle, padder og mange andre dyr. Det giver ud over lyddæmpningen mange fordele - f.eks. optagelse af luftforurening og fint støv.

Naturawall har udviklet en speciel ukrudtsdug som kan monteres før beplantning. Det er også muligt at udlægge flis for at minimere vedligeholdelse af jordoverfladerne, indtil beplantningen bliver tæt.

Opgradering/tilkøb

​Der kan udføres hjørner i alle vinkler med specialdesign, og ender med forskelligt udseende/funktion.

For at opnå bedre lydisolering kan der tilføres forskellige absorptionsløsninger.

Stålpanelerne kan lakeres i alle standard RAL-farver.

Der kan monteres en ”fodliste” hvor skærmen står op til befæstet areal, så det er muligt at feje rent helt ind til skærmen.

Radier i vandret plan over 70 m kan udføres uden ændringer i materialerne. Ved mindre radier kan der udføres tilpasningselementer.

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".