Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Historie

Autoværn til hele verden

Stifteren af DAV NORDIC, Murermester Svend Aage Rasmussen opfandt autoværnet i begyndelsen af 30’erne. Idéen til opfindelsen kom en dag, hvor Svend Aage Rasmussen stod på byggepladsen og en lastbil var ved at køre forkert. Han kunne ikke råbe chaufføren op og sparkede instinktivt til lastbilens forhjul. Til hans store overraskelse drejede hjulet i den ønskede retning, og det blev starten på udviklingen af autoværn.

Opfindelsen har fået kolossal betydning for trafiksikkerheden på vejene i hele verden.


DAV NORDIC etableret

Midt i 30'erne blev de første autoværn etableret forskellige steder i Danmark, og grundstenen var lagt til DAV NORDIC. Krigen satte en midlertidig stopper for udviklingen, men efter 1945 genoptog Svend Aage Rasmussen produktionen og forsøgene med forskellige autoværn. 

Det internationale gennembrud kom i 1951, hvor 18 lande fik demonstreret autoværn i Danmark. Der blev lavet en film fra dagen med Gunnar Nu Hansen som speaker. Se filmen her.

I løbet af få år blev der solgt autoværn i mere end 30 lande over hele verden. Det foregik på licensaftaler, og gav DAV NORDIC en eksplosiv vækst.

Danmark kom på verdenskortet inden for trafiksikkerhed.

Sikkerhed på vejene

Udviklingen inden for trafiksikkerhed udvidede DAV NORDIC produktsortiment betragteligt og omfattede nu både autoværn, broautoværn, støjskærm, trafikværn, trafikmoduler, påkørselsdæmpere, absorberende terminaler, bygningsværn og portaler. Virksomheden leverede nu et komplet sortiment af produkter og løsninger til trafiksikkerhed.

Tæt samarbejde med Vejdirektoratet

Igennem årene har kravene og ikke mindst behovene fra Vejdirektoratet ændret sig i takt med trafikkens intensitet. Udviklingen har medført radikale ændringer i materialevalg og løsningsvalg.

De ændrede krav afspejles bedst ved det omfattende produktprogram som DAV NORDIC i dag råder over. Mange af produkterne er lanceret på det danske marked i tæt samarbejde med Vejdirektoratet.

​Autoværnet – et dansk verdenspatent

Læs artikel af forsker ved Danmarks Tekniske Museum og næstformand i Vejhistorisk selskab, Jørgen Burchardt her.​

DAV NORDIC

Første december 2016 blev DAV NORDIC A/B etableret i Sverige som et datterselskab til DAV NORDIC. Siden blev MILEWIDE A/S som søsterselskab knyttet tættere til DAV NORDIC. De tre selskaber fik nu fælles ledelse.

I 2018 udvidede DAV NORDIC produktsortimentet til ikke blot at omfatte produkter og løsninger til anlægsprojekter men også til byggeprojekter. Virksomheden tilbyder nu stålkonstruktioner herunder altaner, trapper, rækværker, solafskærmning etc. til byggeriet.

Pga. det omfattende sortiment af produkter foruden autoværn, fusionering med søsterselskabet Milewide og opkøbet af priess A/S masteafdeling, kom ønske om et samlet navn for den danske og svenske afdeling, herefter blev det danske firmanavn den første april 2019 ændret til DAV NORDIC​

Annonce i tidsskrift fra 1939

Gammel reklamefilm​

Herunder kan du se, hvordan autoværnet tidligere blev markedsført og testet . 

Tilmeld nyhedsbrev​

Hold øje med din spam eller uønsket mail. Sørg gerne for at føje afsender og domæne til "sikre afsendere".